nieuws

Jumbo Rotterdam slachtoffer plunderingen

Branche & Bedrijf 7954

Jumbo Rotterdam slachtoffer plunderingen

ROTTERDAM – Een vestiging van Jumbo in de Rotterdamse wijk Nesselande zou zondagavond het slachtoffer zijn geworden van plunderaars. De winkel moest extra bewakers inzetten en de politie veegde het plein voor de supermarkt schoon.

De onlusten vonden plaats na de warme stranddag aan de Zevenhuizerplas bij de wijk. AD haalt ooggetuigen aan die stellen dat honderden jongeren zich in de avond verzamelden op het plein en laat restauranteigenaar Jan van Look van het eveneens aan het plein gelegen Lookies aan het woord. ‘Veertig werden er zestig, toen tachtig en uiteindelijk tweehonderd jongeren. Ze kregen woorden met agenten en toonden geen respect. De politie heeft heel goed werk geleverd door het plein schoon te vegen. Helaas is de Jumbo geplunderd.’

Spoeddebat in gemeenteraad Rotterdam

Zelf sloot de restauranthouder zijn terras. AD meldt elders dat er acht busjes met agenten naar het plein gingen om het schoon te vegen. Daarbij zijn ook twee perosnen aangehouden voor poging tot diefstal. Leefbaar Rotterdam heeft een spoeddebat over de gebeurtenissen aangevraagd in de gemeenteraad van Rotterdam. ‘De Jumbo werd geplunderd en had drie bewakers voor de ingang nodig. Medewerkers van de jumbo stonden machteloos toe te kijken hoe spullen gejat werden’, zo meldt Nieuws Nesselande op Facebook.

Reageer op dit artikel