nieuws

Hoogvliet breidt marktgebied online uit

Branche & Bedrijf 1380

Hoogvliet breidt marktgebied online uit
Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant

AMERSFOORT – Supermarktketen Hoogvliet heeft een nieuw marktgebied toegevoegd aan zijn websupermarkt. De onderneming is maandag begonnen met het thuisbezorgen van boodschappen in Amersfoort.

Dat meldt de lokale editie van AD vanmorgen. Hoogvliet bezorgt zes dagen per week in Amersfoort, waarbij consumenten kunnen kiezen uit verschillende tijdsblokken. De supermarktketen is op dit moment nog met twee filialen vertegenwoordigd in Amersfoort. De vestiging op het Operaplein sluit echter op 1 juli de deuren vanwege een herinrichting van het plein. De andere Hoogvliet in Amersfoort is op het Neptunusplein te vinden.

Flinke uitbreiding afgelopen maanden

Hoogvliet geeft de afgelopen maanden gas met het thuisbezorgen van boodschappen. Begin maart begon het bedrijf in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Rijnsburg. Enkele weken geleden werden Aalsmeer, Kudelstaart en Leimuiden toegevoegd aan het bezorggebied van Hoogvliet.com. Eerder deze maand werden  Veenendaal, Wageningen, Ede, Monster, ‘s-Gravenzande en Hardinxveld.

Online hoort bij attractiviteit formule

In een interview met Retailtrends stelde directeur Siep de Haan van Hoogvliet twee jaar geleden nog ‘niet veel licht aan de horizon’ te zien als het gaat om geld verdienen met online boodschappen. Toch vond hij dat geen reden om dan maar niet online actief te zijn.‘Het gaat om je totale verdienmodel. Er zijn meerdere categorieën waarmee we geen geld verdienen. Voor de klant gaat het om de totale attractiviteit van je formule’, aldus De Haan toen.

Reageer op dit artikel