nieuws

Die 2 Brüder bouwt lift voor bange klanten

Branche & Bedrijf 2512

Die 2 Brüder bouwt lift voor bange klanten

VENLO – Supermarkt die 2 Brüder in venlo gaat een lift bouwen voor klanten die angst hebben voor de rolbaan naar de eerste etage.

In de praktijk blijkt dat minder mobiele en oudere bezoekers van  Die 2 Brüder angst hebben voor de rolbaan, meldt De Limburger. De rolbaan voert naar de eerste etage waar nu de koffie- een snoepafdeling en de drogist zijn gevestigd. Klanten moeten ook de rolbaan nemen om via deze gedwongen routing toegang te krijgen tot de winkel. Directeur Ronald Versluis: ‘Voor sommigen is die niet eenvoudig. Je moet even opletten, de wielen bijvoorbeeld recht op de baan zetten.’ Dat leidde vooralsnog niet tot ongelukken. De rolbaan voldoet volgens hem ook aan alle wettelijke eisen.

Lift over drie weken

Om deze angstige bezoekers tegemoet te komen, bouwt Die 2 Brüder alsnog een lift. Speciaal bedoeld voor de minder mobiele en oudere bezoekers. Versluis laat in de krant weten dat de plek waar de lift komt al bekend is. De bouw zal volgens hem drie tot vier weken duren. Tot die tijd staan de bezoekers gastheren ter beschikking. Die begeleiden klanten die angst hebben. Volgens Versluis zijn ze twee tot drie keer per dag nodig.

Tevreden na heropening

De directeur is tevreden over de eerste weken na de heropening van de iconische winkel vlak voor Hemelvaart. ‘Onze verwachtingen zijn overtroffen’, zegt hij over de supermarkt die groeide van 3500 naar ruim 5000 vierkante meter.

 

Reageer op dit artikel