nieuws

Dekamarkt Wormerveer mogelijk snel weer open

Branche & Bedrijf 4746

Dekamarkt Wormerveer mogelijk snel weer open
Dekamarkt Wormerveer. Foto: Google Streetview

WORMERVEER – De vestiging van Dekamarkt die vorig jaar sloot nadat een deel van de bovengelegen paarkeergarage  instortte, gaat mogelijk op korte termijn weer open.

Inmiddels zijn werkzaamheden om het beton te ondersteunen van start gegaan, meldt het Noord Hollands Dagblad. De Dekamarkt kan weer worden ingericht zodra stalen liggers die het beton moeten ondersteunen zijn geplaatst. Het plaatsten van vijzels is al begonnen.  Dat  meldt de gemeente na  vragen van VVD-raadslid Stephanie Onclin, schrijft de krant. Welke datum de winkel heropent, is nog niet bekend.

Oorzaak instorten bekend

Wel is nu duidelijk geworden wat de oorzaak is van de instorting. Een hellingvloer stortte in doordat een stalen ligger is afgebroken op een lasverbinding. Het stutten is een tijdelijke maatregel. De gemeente heeft een plan voor  definitief herstel ter keuring  voorgelegd aan een onafhankelijk bureau. Tot dat herstel is uitgevoerd kaan de parkeergarage niet worden gebruikt.

Dekamarkt mag ook garage herstellen

In maart werd bekend dat Dekamarkt ook de garage mag herstellen. Daartoe worden stapsgewijs plannen door de gemeente beoordeeld. In december werd bekend dat bij de bouw van de parkeergarage ‘talloze fouten’ zijn gemaakt. De gemeente heeft het bouwbedrijf meerdere malen moeten corrigeren. Vooral over de bouw van de staalconstructie is de bouwer een aantal keren teruggefloten.

September vorig jaar

De parkeergarage stortte 18 september vorig jaar deels in. Het betrof een deel van de tweede verdieping van de winkel aan Plein 13 in Wormerveer. Bij de instorting zijn destijds geen gewonden gevallen.

Reageer op dit artikel