nieuws

Deka overhandigt 25.000e Too Good To Go-box

Branche & Bedrijf 1175

Deka overhandigt 25.000e Too Good To Go-box
Bron: Detailresult

VELSERBROEK – Dekamarkt heeft de 25.000e magix box overhandigd aan een Too Good To Go-gebruiker.

De supermarktketen begon in maart met het aanbieden van ‘magic boxen’. Een magic box kan besteld worden via antiverspillingsapp Too Good To Go en bevat producten die anders aan het einde van de dag zouden worden weggegooid. ‘Vanaf de start van de samenwerking van Dekamarkt met Too Good To Go, begin maart, zijn er maandelijks al vele tienduizenden kilo’s voedsel gered’, aldus Detailresult in een persbericht.

‘Weggooien vind ik zonde’

Bij alle winkels van Dekamarkt kan de consument voor een klein bedrag een magic box ophalen. Sonja Rowoud nam bij Dekamarkt Velserbroek de 25.000e box in ontvangst. ‘Weggooien vind ik zonde. Zeker als het gaat om producten die je nog prima kunt gebruiken. Daarom maak ik regelmatig gebruik van de Too Good To Go-app om een magic box te reserveren. Als ik toch bij Dekamarkt ben voor de boodschappen, neem ik de magic box meteen mee. Het is elke keer weer een verrassing wat er allemaal in zit. Net een cadeautje’, aldus de vaste klant van de app.

Dekamarkt: ‘belangrijke bijdrage in strijd tegen voedselverspilling’

Marco Maatman, bij Dekamarkt verantwoordelijk voor Merk & Formule: ‘Duurzaamheid en goed zorgen voor het milieu vinden we bij Dekamarkt erg belangrijk. Wij zijn daar voortdurend mee bezig. Als supermarkt kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren om een verschil te maken in de strijd tegen voedselverspilling. Too Good To Go zorgt met de handige app ervoor dat we dit samen doen met onze klanten. En dat we vandaag, zo snel na de start, al de 25.000e magic box mogen meegeven, bewijst dat dit concept werkt.’ Daniel Veenman, accountmanager bij Too Good To Go, noemt het een ‘mooie mijlpaal […] die ons helpt voedselverspilling te verminderen en positieve impact te vergroten’.

Reageer op dit artikel