nieuws

Streep door nieuwe Hoogvliet Zoetermeer

Branche & Bedrijf 5013

Streep door nieuwe Hoogvliet Zoetermeer
Archieffoto

ZOETERMEER – Supermarktketen Hoogvliet mag zich definitief niet vestigen aan de Edisonstraat in Zoetermeer. De Raad van State heeft de gemeente in het gelijkgesteld in een conflict over de bouw van een supermarktpand op deze locatie.

Dat meldt de regionale editie van AD. Het betreft de ontknoping van een zaak die jarenlang heeft geduurd. Hoogvliet wilde een supermarkt openen op een locatie op een bedrijventerrein waar voorheen een autodealer zat. De plannen leken voorspoedig te verlopen voordat de gemeente volgens de projectontwikkelaar JVG en supermarktketen volstreks onverwacht de medewerking opzegde. Daarbij werd in eerste instantie een beroep gedaan op een ‘privaatrechtelijk kettingbeding’ uit 1978. Daarna werd het bestemmingsplan gewijzigd om de komst definitief onmogelijk te maken.

Tweede keer voor Raad van State

Dit leidde tot juridische stappen, waarbij de Raad van State zich voor de tweede keer moest buigen over de zaak. Vorig jaar in februari keurde de hoogste rechtsinstantie al de verandering van het bestemmingsplan goed. Nu werd duidelijk dat de gemeente ook terecht een bouwvergunning heeft geweigerd. Volgens de Raad van State heeft de gemeente weliswaar toezeggingen gedaan aan ontwikkelaar JVG, maar hoefde Zoetermeer zich daar niet aan te houden omdat ook JVG zich niet aan eerdere gemaakte afspraken hield, zo schrijft AD. Daarmee is de laatste kans op de vestiging van een supermarkt op de betreffende locatie verkeken.

Reageer op dit artikel