nieuws

Coop mag zich toch vestigen in Maastricht

Branche & Bedrijf 2752

Coop mag zich toch vestigen in Maastricht

MAASTRICHT/ROERMOND – Coop mag alsnog een supermarkt starten aan de Sint Pieterstraat in het Jekerkwartier in Maastricht nadat eerder de bouw was stilgelegd.

Dat besliste de rechter in Roermond in een bodemprocedure nadat eerder in een kort geding de bouw was stilgelegd na bezwaren van omwonenden en een andere supermarkt. De rechter oordeelde dinsdag dat de vestiging van Coop Vandaag wel degelijk binnen het bestemmingsplan past, is op Rechtspraak.nl te  lezen.

Bestemmingsplan

Omwonenden en een andere supermarkt hadden de door de gemeente verstrekte vergunning aangevochten. Zij stelden dan een supermarkt niet binnen het bestemmingsplan centrum past. Bovendien liet de detailhandelsfunctie van het pand geen supermarkt toe. Ze betoogden dat er een soortgelijke winkel als de voorheen daar gevestigde keuken en sanitairwinkel moest terugkomen omdat in het bestemmingsplan van ‘bestaand gebruik’ wordt gerept.

Vestiging Coop mag

De rechter gaat daarin niet mee. ‘Een beperking tot een winkel in sanitair & keukens volgt niet uit de bestemmingsplanregels. Aan de inleidende begripsbepalingen van het bestemmingsplan wordt een bouwplan niet getoetst. Dat betekent dat de vestiging van de supermarkt kan plaatsvinden’, aldus de Rechtbank  Roermond.

Drie weken voor opening

Destijds kregen de  bezwaarmakers in kort geding echter wel gelijk. Coop moest in januari, een drietal weken voor de geplande openingsdatum van 19 februari de bouw  stilleggen. De keten had op dat moment al 40 medewerkers geworven.

Reageer op dit artikel