nieuws

CEO Joost Leeflang alweer weg bij Marqt

Branche & Bedrijf 8794

CEO Joost Leeflang alweer weg bij Marqt
Foto: Salverius Fotografie

AMSTERDAM – Joost Leeflang, sinds medio 2018 ceo van Marqt, is vertrokken bij de duurzame foodretailer. Een verschil van inzicht zou ten grondslag liggen aan zijn vertrek.

Leeflang zou vandaag (dinsdag) eigenlijk spreker zijn bij het evenement Foodpolicy’s Outbreak, maar dat gaat vanwege zijn vertrekt bij Marqt niet door. Hij was pas sinds eind juni vorig jaar in dienst bij de winkelketen die vooralsnog alleen in de Randstad actief is.

Leeflang en aandeelhouders oneens over strategie

Marqt bevestigt het vertrek van Leeflang. Woordvoerder Vera Möhrlein laat schriftelijk weten: ‘We kunnen bevestigen dat, door een verschil van inzicht met de aandeelhouders over de strategie, directievoorzitter Joost Leeflang besloten heeft zijn functie neer te leggen. De retailer is momenteel op zoek naar een nieuwe ceo. Marqt hoopt daar later meer over te kunnen bekendmaken. Voorlopig zullen de taken van Leeflang waargenomen worden door de directie, totdat er nieuwe vaste invulling gevonden is.’

Reageer op dit artikel