nieuws

Big Bazar breidt uit met 50 vestigingen

Branche & Bedrijf 2242

Big Bazar breidt uit met 50 vestigingen
Foto: ANP

AMSTERDAM – Big Bazar gaat nieuwe winkels openen in zo’n vijftig panden van de failliete budgetdrogisterijketen Op=op Voordeelshop. Daarover is de discountketen van Blokker in overleg met de verhuurders van die winkels.

In de nieuwe winkels komt werkgelegenheid voor ongeveer 250 tot 300 werknemers. De opening van de nieuwe winkels is geen overname van Op=op Voordeelshop benadrukt een woordvoerder. ‘Maar het voormalige personeel van Op=op is zeker welkom om te solliciteren.’  Big Bazar heeft nu nog ruim 120 winkels in Nederland en elf in België. Door de uitbreiding groeit het aantal Nederlandse winkels voorbij de 170 en vergroot de keten zijn landelijke bereik. Het is de eerste uitbreiding sinds topman Michiel Witteveen Blokker en Big Bazar overnam van de familie Blokker.

Voordeel ten opzichte van Action

Volgens eigenaar Michiel Witteveen heeft Big Bazar meer winkels nodig om ‘structureel winstgevend’ te worden, zegt hij in een interview met het Financieele Dagblad. Het betreft vijftig van de 130 winkels van Op=Op Voordeelshop. Action is een belangrijke concurrent voor Big Bazar. Witteveen zegt in het interview dat Big Bazar een voordeel heeft ten opzichte van Action.  Die laatste keten is als Europese partij ‘te groot voor de partijenhandel die wij bij Big Bazar goed kunnen gebruiken’. Big Bazar kan kleinere restpartijen verkopen die Action laat liggen.

Reageer op dit artikel