nieuws

Aldi laat klanten betalen met Apple Pay

Branche & Bedrijf 3645

Aldi laat klanten betalen met Apple Pay
ANP Foto: Betaling met Apple Pay in Chinese McDonalds.

CULEMBORG – Vanaf dinsdag is het in elk Aldi-filiaal mogelijk om te betalen met Apple Pay. Aldi is naar eigen zeggen een van de eerste Nederlandse supermarkten die deze betaalmethode aanbiedt.

‘De meeste mensen hebben altijd hun mobiele telefoon bij zich en niet altijd een portemonnee of pinpas’, zegt Aldi-directeur verkoop en formule, Nienke van de Streek, in een persbericht. ‘Apple Pay via de iPhone of Apple Watch werkt net zo snel en veilig als contactloos betalen met een pinpas. We denken dat veel klanten blij zullen zijn met deze nieuwe manier van betalen bij Aldi.’

‘Toekomst voor betalen met mobiele telefoons’

Van de Streek: ‘Voor Aldi is het belangrijk om het betalingsverkeer voor de klant zo goed, snel en veilig mogelijk te houden. Nederland heeft al een goed systeem als het gaat om pinnen en contactloos betalen. We zien zeker ook een toekomst voor betalen met mobiele telefoons zoals Apple Pay.’ Op dit moment kan er bij Aldi ook al contactloos betaald worden met Android-telefoons via een betaalapp die verschillende banken aanbieden.

Apple Pay

Apple is sinds kort begonnen met de uitrol van Apple Pay in Nederland. Bij het gebruik van deze betaalmethode worden geen kaartgegevens bewaard op de mobiele telefoon of op Apple-servers. In plaats daarvan wordt een uniek Apparaat Account Nummer toegewezen dat versleuteld en veilig opgeslagen wordt in het beveiligde gedeelte op de telefoon. Elke transactie is geautoriseerd met een eenmalige unieke dynamische beveiligingscode. Apple Pay wordt op dit moment ondersteund door ING. Verwacht wordt dat andere banken zullen volgen. Vervolgens kunnen klanten met hun iPhone en Apple Watch betalen in winkels, restaurants, taxi’s, et cetera. Elke Apple Pay-aankoop wordt geverifieerd met een oogopslag of een aanraking met Face ID of Touch ID, of de toegangscode van de mobiele telefoon.

Reageer op dit artikel