nieuws

Aldi krijgt prijs voor kinderraad

Branche & Bedrijf 629

Aldi krijgt prijs voor kinderraad

DEN HAAG – Aldi heeft samen met basisschool De Vuurvogel de Buzz-award van de Missing Chapter Foundation gewonnen.

De Buzz-award, voor de meest zichtbare samenwerking tussen kinderen en volwassenen, wordt jaarlijks uitgereikt. ‘De winnaar van dit jaar, basisschool de Vuurvogel en Aldi, heeft niet alleen véél gecommuniceerd, maar is ook in de inhoud van de communicatie erg sterk. Met een aparte pagina over de Raad van Kinderen op de website, consequent uitgestuurde persberichten en de verspreiding van video’s is de kracht van deze Raad zichtbaar geworden voor iedereen in Nederland. Bijzonder is dat de kinderen in deze samenwerking echt de touwtjes in handen kregen middels de overname van de Aldi in Helmond’, aldus de Missing Chapter Foundation in een persbericht.

Kind-inclusie

De prijs is woensdag uitgereikt tijdens een conferentie van de foundation en het Museon, Conferentie 2100. De conferentie richtte zich met het thema ‘De toekomst maken we vandaag. Samen.’ op de ontwikkelingen rondom kind-inclusie en de samenwerking tussen kinderen en volwassenen. Laurentien van Oranje, oprichter van de stichting: ‘De inzichten van kinderen spelen een sleutelrol om besluitvormers te helpen bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Vandaag hebben wij samen met kinderen en partners nieuwe stappen gezet om verder aan de slag te gaan voor een duurzame wereld met als stip op de horizon het jaar 2100. Kinderen helpen ons de opgedane inzichten om te zetten naar concrete acties. We feliciteren alle deelnemers aan de Missing Chapter Awards. Deze goede voorbeelden inspireren andere organisaties om ook aan de slag te gaan.’

Aldi’s Raad van Kinderen

Medio maart installeerde Aldi zijn allereerste Raad van Kinderen. De discounter overhandigdede sleutel van zijn winkel in Helmond aan groep 7 van basisschool De Vuurvogel. De leerlingen adviseren hoe Aldi klanten gezondere keuzes kan laten maken.

Reageer op dit artikel