nieuws

Aldi gaat cent vragen voor plastic tasjes agf

Branche & Bedrijf 2872

Aldi gaat cent vragen voor plastic tasjes agf

AMSTERDAM – Aldi gaat stoppen met gratis plastic tasjes voor fruit en groente. De discounter vraagt voortaan 1 eurocent per tasje om zo het gebruik van plastic terug te dringen.

Aldi is naar eigen zeggen de eerste grote supermarktketen in Nederland die deze maatregel neemt. Bovendien worden de zakjes voortaan gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. In het najaar introduceert Aldi een herbruikbare groente- en fruitzak. ‘We hopen dat onze klanten uiteindelijk gaan kiezen voor de herbruikbare groente- en fruitzak. Dit heeft bij meermalig gebruik de minste impact op ons milieu’, aldus een verklaring van het bedrijf.

Maatregel gaat in ieder geval dit jaar in

Overigens is het niet duidelijk wanneer de stap daadwerkelijk wordt gezet. Een woordvoerster namens Aldi zei dat het in ieder geval dit jaar zal zijn. Vorig jaar stopte Aldi al met de verkoop van eenmalige plastic boodschappentassen. Klanten kunnen alleen nog herbruikbare draagtassen kopen. Volgens het bedrijf is hiermee al meer dan 200.000 kilo plastic bespaard. Het betreft geen maatregel die alleen in Nederland wordt genomen. Ook de Duitse vestigingen van Aldi gaan 1 cent vragen. De onderneming verwacht dat het symbolische bedrag consumenten aan het denken zet.

Albert Heijn verwijdert ook plastic van agf-afdeling

Het gebruik van plastic op de agf-afdeling van supermarkten is al langer onderwerp van discussie. Albert Heijn begon enkele maanden geleden met een test van een zogenoemde naakte agf-afdeling, waarbij vrijwel al het plastic werd geschrapt. Naar aanleiding van de test in Hoofddorp koos Albert Heijn ervoor om nog dit jaar meer groente en fruit zonder plastic verpakking aan te bieden in alle supermarkten.

Reageer op dit artikel