nieuws

Aldi doneert €50.000 aan Zonnebloem

Branche & Bedrijf 2375

Aldi doneert €50.000 aan Zonnebloem

HOOGLAND – Aldi overhandigt bij de heropening van zijn winkel in Hoogland een cheque ter waarde van €50.000 aan Nationale Vereniging de Zonnebloem.

De donatie komt uit handen van de discounter en Royal Lemkes, leverancier van zonnebloemen. Dat meldt Amersfoortse nieuwssite Destadamersfoort.nl. De heropening van de Aldi in het dorp nabij Amersfoort is vrijdag 7 juni om 8.00 uur. Het Aldi-filiaal aan de Hamseweg in Hoogland is ruim een maand dicht geweest vanwege verbouwing.

Maatschappelijke betrokkenheid

‘Maatschappelijke betrokkenheid staat ook bij ons hoog in het vaandel. Het idee van deze actie hebben we dan ook direct van harte ondersteund. Met de bijdrage willen we onze waardering laten blijken aan alle vrijwilligers van de Zonnebloem’, citeert de nieuwssite Nadie Winde, corporateresponsibility-manager van Aldi. De vereniging organiseert met tienduizenden vrijwilligers vakanties en dagjes uit voor mensen met een lichamelijke beperking.

Zonnebloemen bij Aldi

Om het bedrag van €50.000 te financieren verkoopt Aldi van 6 tot en met 9 juni in al zijn filialen zonnebloemen voor €2,99 per pot. Per verkochte pot gaat €1 naar de Zonnebloem. Ook geeft de discounter het goede doel extra aandacht door een Zonnebloemkraam te plaatsen tijdens de opening. Hierbij zijn vrijwilligers van de vereniging aanwezig.

Reageer op dit artikel