nieuws

Aldi definitief bij AH XL Leeuwarden

Branche & Bedrijf 5307

Aldi definitief bij AH XL Leeuwarden
De Aldi moet rechts naast de AH komen. Foto: Facebook/AH

LEEUWARDEN – Discounter Aldi gaat een nieuwe supermarkt openen bij de  vestiging van AH XL aan de Tijnjedijk in Leeuwarden.

De discounter was al langer in onderhandeling over de locatie en dit voorjaar is overeenstemming bereikt. Dat bevestigt Tjeerd Douma namens Aldi in de Leeuwarder Courant. Op bouwtekeningen bij de gemeente is  te zien dat de discounter zich vestigt in een ruimte van zo’n 1800 vierkante meter in het winkelcomplex. De discounter krijgt net als de andere winkels de entree in de ingangshal.

Vierde kwartaal open

Douma verwacht dat het Aldi-filiaal in het vierde kwartaal opent. Het pand moet namelijk worden vergroot voordat de discounter zich er kan vestigen en dat vergt volgens  Douma procedures. ‘Als het meezit, zou de verbouw in oktober gereed kunnen zijn. Anders wordt het iets later.’

Aldi heeft meer plannen in Leeuwarden

Naast de vestiging aan de Tijnjedijk heeft Aldi ook nog andere plannen in de Friese hoofdstad. De discounter wil zich ook op het winkelplein De Centrale vestigen. De gemeenteraad heeft eerder besloten daar een supermarkt toe te  staan, maar dat vergt een wijziging van het bestemmingsplan. Omdat zo’n wijziging tijd kost valt over een eventuele openingsdatum nog niets te zeggen.

Alternatieve locatie

Op termijn zou  Aldi bovendien willen vertrekken uit een 100 vierkante meter grote winkelruimte aan de Snekertrekweg naast een winkelcentrum van Jumbo en voorheen Lidl om plaats te maken voor woningen. Zo’n vertrek is volgens Douma  bespreekbaar, maar dan moet er wel een goede alternatieve locatie aan de westzijde van de  stad zijn te vinden.

Reageer op dit artikel