nieuws

AH voorlopig gesloten na plofkraak

Branche & Bedrijf 4928

AH voorlopig gesloten na plofkraak

ZWIJNDRECHT – Als  gevolg van een plofkraak op een geldautomaat in de  buitengevel is het filiaal van Albert Hein in het Zwijndrechtse winkelcentrum Walburg voorlopig gesloten.

De plofkraak, die donderdagavond rond 23.00 uur plaatsvond en gericht was op een automaat  vaan ABN AMRO, heeft een enorme ravage aangericht. Een flink deel van de buitengevel van de winkel, op de hoek waar de automaat zich bevond, is weggeblazen.
AH voorlopig gesloten.

Het winkelcentrum Walburg gaat gewoon open, meldt het AD op gezag van een woordvoerder. Het AH-filiaal aan Het Hof van Holland  blijft voorlopig wel gesloten. Dat kan enkele dagen duren. Naar verluidt is het binnen in het pand een puinhoop. Wanneer de winkel weer open gaat, kan een medewerker niet zeggen. Op verdere vragen gaat hij niet in. ‘We willen deze telefoonlijn graag  vrijhouden. De communicatie hierover verloopt via Zaandam.’

Plofkraak in wijde  omgeving te horen

De knal waarmee de plofkraak gepaard ging, was tot in de wijde omgeving te horen. Het kabaal trok honderden toeschouwers. Na de kraak zijn de mogelijke daders, twee mannen, volgens  getuigen op een scooter gevlucht. Bij de zoektocht naar de daders is door de politie een helikopter ingezet. Of de twee iets hebben buitgemaakt, is niet bekend.

Eerdere poging

Het is niet de eerste keer dat wordt gepoogd de geldautomaat bij de AH te kraken.  Vorig jaar zomer werd ook al een poging gedaan. Twee mannen werden toen tijdens  hun voorbereidingen betrapt door de politie.

Op foto’s op Twitter is te zien dat de gevel vaan het AH-filiaal inmiddels wordt gesloopt:

Reageer op dit artikel