nieuws

Eerste beelden van AH’s versopleidingscentrum

Branche & Bedrijf 13528

Eerste beelden van AH’s versopleidingscentrum

ENSPIJK – In een leegstaande loods van fruitteler Vogelaar Vredehof heeft Albert Heijn een eigen trainingslocatie ontwikkeld. De marktleider leidt hier zijn personeel op tot Masters in Vers.

Het Albert Heijn-trainingscentrum is woensdag officieel geopend door AH-ceo Marit van Egmond. In totaal krijgen ruim 10.000 AH-medewerkers uit het hele land op deze locatie training in vers, in groepen van 20. Het gaat om supermarktmanagers, teamleiders en vers-medewerkers van winkels die omgebouwd worden. ‘We bouwen dit jaar 120 supermarkten om. Dus het gaat om zo’n 3 winkels per week’, zegt Van Egmond tijdens de presentatie. ‘In dit trainingscentrum leggen we het belang uit van vers en geven we aan wat we van ons personeel verwachten.’ Zo moet personeel bewaartips kunnen geven aan klanten en ze moeten klanten kunnen helpen bij de samenstelling van een kaasplankje of vegetarische borrelplank.

Video 1: Ingang van het AH-trainingscentrum, met de kas waarin de training over de agf-afdeling plaatsvindt.

Training in een kas

Tijdens de opleiding in Enspijk gaat AH-personeel in groepjes van 8 in op de verschillende versgebieden: groente en fruit, brood en de ‘markthal’. Dit laatste omvat kazen, vleeswaren en tapas. De training wordt gegeven door AH’ers die zelf ervaring hebben in vers en bijgeschoold zijn om die kennis over te dragen. Ter inspiratie en ‘beleving’ past de ruimte bij het thema. Zo vindt de training op groente en fruit plaats in een kas.

Video 2: Naast de opleidingskas vindt de ‘markthal’ plaats. Hier leren medewerkers klanten tips te geven voor de ideale borrelplank.

Video 3: Voor de beste bak- en verpakkingstips zitten AH-cursisten in de bakkerij van het opleidingscentrum.

Verstruck

Om ook vakkenvullers en andere winkelmedewerkers van de omgebouwde supermarkten bij de nieuwe versbeleving te betrekken, ontwikkelde AH een verstruck. Deze staat circa 8 weken voorafgaand aan de ombouw één dag bij de winkel voor de deur, waarna al het personeel een ‘rondleiding’ krijgt. Eenmaal in de vrachtwagen start een bandje met uitleg over de nieuwe winkel. De focus van het verhaal ligt op de klant, welke vragen hij kan hebben en welke tips hij mogelijk nodig heeft.

Marit van Egmond volgt woensdag zelf ook de cursus

Marit van Egmond volgt woensdag zelf ook de cursus

Locatie AH-versopleidingscentrum

Het trainingscentrum is opgebouwd in een leegstaande loods van fruitteler Vogelaar Vredehof, te midden van de appelboomgaarden. Vogelaar Vredehof is een van de strategische partners van Albert Heijn. De partijen werken inmiddels vijftig jaar samen.

Reageer op dit artikel