nieuws

Zeven op tien klanten koopt wel eens bio

Branche & Bedrijf 791

Zeven op tien klanten koopt wel eens bio
Bron: Bio lekker voor je

EDE – Zeven op de tien Nederlandse consumenten koopt voor een deel biologische producten bij het boodschappen doen.

 

71 procent van de Nederlanders koopt voor een deel bioproducten bij het boodschappen doen. Bijna de helft van de mensen die biologische producten koopt, doet dit steeds vaker dan voorheen. Hun belangrijkste drijfveren zijn: bewuster omgaan met het milieu (56 procent) en het ruimere assortiment (50 procent) aan biologische producten. Daarnaast zijn gezondheid, voor 24 procent, en smaak (18 procent) redenen om voor biologische producten te kiezen. Dat blijkt uit onderzoek van Ruigrok NetPanel in opdracht van Bionext. De ketenorganisatie voor de biologische sector maakt de cijfers bekend bij de de start van de promotiecampagne ‘Bio lekker voor je’, die is bedoeld consumenten te stimuleren nóg vaker voor biologisch te kiezen.

Bio past in duurzame lifestyle

Marleen Meijers, manager marketing & communicatie bij Bionext, zegt ‘superblij’ te zijn dat steeds meer mensen voor biologische producten kiezen. ‘Door te laten zien hoe biologisch binnen een duurzame en bewuste lifestyle past, willen we de keuze voor biologisch nog vanzelfsprekender maken.’ Daar is de campagne op ingestoken: ‘Door biologische producten te kopen doe je niet alleen iets goeds voor de wereld, maar ook voor jezelf, is de hoofdboodschap van de campagne ‘Bio lekker voor je’, die deels is gefinancierd met Europees geld en samen met Food Cabinet is ontwikkeld.

Tips en recepten

Op de site biolekkervoorje.nl zijn onder meer recepten en tips te vinden, zoals vijf tips voor een geslaagd biologisch moederdagontbijt. Daarnaast staat er een korte uitleg over wat bio nu eigenlijk inhoudt precies inhoudt en welke eisen worden gesteld. Zo is er te lezen dat in Nederland drie bio-keurmerken worden gebruikt: het Europees biologisch keurmerk,  het Eko keurmerk en Demeter Keurmerk. Ook is er een campagnevideo te vinden.

Bekijk hier de campagnevideo:

 

Reageer op dit artikel