nieuws

Too Good To Go plant bomen voor gered eten

Branche & Bedrijf 1094

Too Good To Go plant bomen voor gered eten

AMSTERDAM – To Good To Go, de app tegen voedselverspilling, gaat in de Europese Week van de Duurzame Ontwikkeling voor elke 100-ste  geredde maaltijd (Magic Box) een boom planten.

Hiermee wil de sociale onderneming naar eigen zeggen de CO2-uitstoot verder neutraliseren, maar ook de positieve impact op het milieu vergroten. De antiverspillingsapp wil zo in de Europese Week van de Duurzame Ontwikkeling (30 mei – 5 juni 2019) naadacht vragen voor voedselverspilling en de  impact daarvan. ‘Too Good To Go identificeert voedselverspilling als de 3e grootste vervuiler ter wereld en wil het bewustzijn hierover vergroten’, aldus het bedrijf in een persbericht.

Voedselverspilling zorgt voor CO2-emissies

Voedselverspilling wordt volgens Too Good To  Go vaak benaderd vanuit een economisch perspectief. Maar er is veel minder bewustzijn over het feit dat voedselverspilling ook eefect heeft op het klimaat. ‘Voedselverspilling is aansprakelijk voor 8% van de CO2-emissies in de wereld (Bron: FAO, 2015). Als voedselverspilling een land was, zou het na China en Amerika de grootste uitstoter van CO2 zijn.’

Maaltijd staat gelijk aan 2,5 kilo  CO2

Een geredde maaltijd voorkomt volgens Too Good To Go gemiddeld 2,5 kilo CO2-uitstoot. Het doel van Too Good To Go tijdens de Europese campagneweek is om de impact van elke geredde maaltijd te maximaliseren. Too Good To Go verwacht, in de 11 Europese landen waar de app actief is, meer dan 400.000 maaltijden van de vuilnisbak te redden en hierdoor 4.000 bomen te kunnen planten.

Al meer dan 600.000 maaltijden gered in Nederland

Sinds de lancering in 2018 zijn er al meer dan 600.000 maaltijden gered in Nederland. De app heeft ondertussen al meer dan 650.000 geregistreerde gebruikers en meer dan 1500 partners/bedrijven met dekking in alle provincies in Nederland.

Reageer op dit artikel