nieuws

Toekomst Hengelose Emté nog ongewis

Branche & Bedrijf 2023

HENGELO (O) – De toekomst van het filiaal van Emté aan de Mozartlaan in het Overijsselse Hengelo is nog steeds onbekend.

Toekomst Hengelose Emté nog ongewis

Het filiaal sluit op 1 juni, Maar welke formulenaam er  straks op de gevel van de 950 vierkante meter tellende winkel prijkt, is nog steeds onbekend. De regionale krant Tubantia meldt dat het consortium van Jumbo en Coop dat de supermarkten overnam van Sligro daarover nog uitsluitsel moet geven.

bedrijfsleider wil niets zeggen

Vooralsnog wil geen van de betrokken partijen iets kwijt over de zaak. Bedrijfsleider Roy van der Schoor verwees de krant naar de klantenservice van Emté. Daar bleef het volgens Tubantia ‘mistig’. Een woordvoerder van Emté liet weten ‘geen mening te hebben’, verwees vervolgens naar Jumbo en hing op.

Jumbo hult zich in stilzwijgen

Jumbo liet bij monde van woordvoerder Jeske Bleeker weten nog geen uitspraken te kunnen doen over de toekomst van het filiaal aan de Mozartlaan. Daarmee blijft de toekomst van de winkel ongewis. Andere filialen van Emté in Hengelo zijn of worden omgebouwd tot Jumbo. De winkel aan de Oude Molenweg is inmiddels geel, die winkel aan de Wooldereseweg sluit 24 mei om naar Jumbo te worden omgebouwd. En oktober vorig jaar heropende de Emté aan de Paul Steenbergenstraat als Coop.

Emté Goor ook geen Jumbo of Coop

Een soortgelijke situatie deed zich recent voor in het Overijsselse Goor. Zowel jumbo als Coop zagen blijkbaar geen toekomst in die supermarkt en verkochten de exploitatie aan ondernemer Frank Bannink die er als Supermarkt De Whee doorgaat en zich door Spar laat beleveren.

Reageer op dit artikel