nieuws

Supermarkt Ter Borch van tafel geveegd

Branche & Bedrijf 1942

Supermarkt Ter Borch van tafel geveegd
Inwoners van de Tynaarlose wijk Ter Borch zijn al jaren fel gekant tegen de komst van een supermarkt

TYNAARLO – De aan de stad Groningen grenzende nieuwbouwwijk Ter Borch krijgt geen grote supermarkt. Dat besliste de gemeenteraad van de gemeente Tynaarlo dinsdagavond.

De plannen voor de werden met de kleinst mogelijke meerderheid door de gemeenteraad van de gemeente  Tynaarlo weggestemd. Twaalf raadsleden stemden tegen de komst van een supermarkt van circa 2500 vierkante meter met 200 parkeerplaatsen en 11 raadsleden stemden voor, melden diverse regionale media waaronder RTV Noord.

Slepende kwestie

Met de beslissing komt voorlopig een politiek eind aan de al zeven jaren slepende kwestie. De plannen voor een ‘megasupermarkt’ konden rekenen op fel protest uit het nabije Eelde en uit de stad Groningen. Bovendien maakten de wijkbewoners zich zorgen over de verkeersveiligheid. Er liggen twee scholen in de nabijheid van de  beoogde locatie waar de supermarkt zou moeten komen. Eerder, zo’n anderhalf jaar terug, stemde nog een krappe meerderheid in de raad voor de plannen. Na de gemeenteraadsverkiezingen wijzigden echter de verhoudingen. Ook het plan voor een iets kleinschaliger supermarkt haalde het niet.

Kleinschalig plan mogelijk wel steun

Overigens betekent het ‘nee’ niet dat het onderwerp geheel en al van tafel is. De PvdA wil graag dat de betrokken marktpartijen met een nog kleinschaliger plan komen waarin rekening wordt gehouden met de wensen van de bewoners en van ondernemers uit de omgeving. Zo’n plan is al gelanceerd door een andere projectontwikkelaar (SOG-groep) dan de huidige. Dat plan voorziet in een kleine buurtsuper van circa 700 vierkante meter waar Spar interesse voor zou hebben. Boven  de winkel zouden enkele appartementen moeten komen.

Vervolg bij rechter

De beslissing van de  gemeenteraad kan overigens ook nog een juridisch staartje krijgen. Als voor de komst zou zijn gestemd, zou Actiegroep Stop Tynaarlo naar de Raad van State stappen om het plan tegen te houden. De huidige projectontwikkelaar Bernard Sinnema zou hetzelfde doen als het plan werd  weggestemd.

 

Reageer op dit artikel