nieuws

SSK-supers en Hartstichting meten bloeddruk

Branche & Bedrijf 535

SSK-supers en Hartstichting meten bloeddruk
Bij Jumbo van Well kan je je bloeddruk laten meten door medewerkers van de Hartstichting

WOERDEN – Klanten van supermarkten met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) kunnen op 27, 28 en 29 mei gratis hun bloeddruk laten meten in 93 deelnemende winkels.

De bloeddrukmeting gebeurt in samenwerking met de Hartstichting. Dat meldt ondernemersorganisatie Vakcentrum op zijn website. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. De gemeten waarde is persoonlijk, en wordt met niemand gedeeld.

Regelmatig meten

De Hartstichting roept op om regelmatig de bloeddruk te laten meten. Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Als het nodig is, kunnen dan tijdig maatregelen worden genomen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen.

93 supers doen mee

Stichting SSK ondersteunt de oproep van de Hartstichting en helpt mee in het faciliteren van bloeddrukmeetpunten. 93 supermarkten nemen deel aan de campagne bloeddruk meten door in hun winkel een bloeddrukmeetpunt open te stellen. Deelname aan de campagne sluit aan bij de lokale en maatschappelijke betrokkenheid van deze supermarkten, waarvoor zij het SSK keurmerk hebben ontvangen.

Te hoge bloeddruk

Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 2 op de 5 niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting tijdelijke meetlocaties in op openbare plaatsen in het hele land. SSK supermarkten helpen mee in het mogelijk maken van deze meetlocaties.

Reageer op dit artikel