nieuws

Schikking Emté en ondernemer over premie

Branche & Bedrijf 6837

Schikking Emté en ondernemer over premie

VESSEM – Emté en supermarktondernemer Pierre Liebregts hebben eerder dit jaar geschikt in een zaak over het betalen van een zogenoemde bindingspremie.

Pierre Liebregts, Emté-ondernemer in het Brabantse Vessem, eiste via de rechtbank een dergelijke premie van Emté met een waarde van meer dan zes ton. De premie is, kort gezegd, een renteloze lening die was verstrekt door de supermarktketen aan de ondernemer. De lening was volgens Liebregts een reden om in 2015 over te stappen van C1000 naar Emté.

Emté wilde niet betalen

Emté wilde dit echter niet betalen, omdat de formule ophield te bestaan en Liebregts niet zou hebben voldaan aan bepaalde voorwaarden voor het verbouwen van de winkel naar het 2.0-concept. Dit zou volgens Emté een voorwaarde zijn om het geld te ontvangen. Volgens Liebregts was die afspraak er niet. De rechter oordeelde eind vorig jaar al dat het standpunt van Emté niet opgaat, zo blijkt uit een verslag van de rechtszaak die eind maart van dit jaar is gepubliceerd op de website Rechtspraak.nl.

Netjes opgelost

Na de uitspraak van de rechter gingen beide partijen rond de tafel om er gezamenlijk uit te komen. Liebregts werd tijdens de zaak begeleid door advocaat Alex Dolphijn van advocatenbureau Ludwig & Van Dam uit Rotterdam. Dolphijn bevestigt tegenover Distrifood dat de zaak onlangs is geschikt, maar wil over de inhoud van de zaak en de hoogte van de schikking niets kwijt. Liebregts zelf zegt in een reactie dat de zaak ‘helemaal netjes is opgelost met Emté’.

Winkel Liebregts wordt Coop

De winkel van Liebregts staat op de lijst supermarkten die overgaat naar Coop. De Emté in Vessem sluit op 18 mei de deuren en wordt volgens Liebregts op 23 mei heropend als Coop. De supermarkt wordt een filiaal van de Coop-formule, Liebregts verhuurt naar eigen zeggen het pand aan de supermarktketen.

Reageer op dit artikel