nieuws

Poiesz bezorgt warme maaltijden thuis

Branche & Bedrijf 2322

Poiesz bezorgt warme maaltijden thuis
(archieffoto)

SNEEK – Supermarktketen Poiesz bezorgt warme maaltijden thuis bij klanten in het noorden van het land.

Klanten kunnen ook voor koelverse en diepvriesmaaltijden kiezen die ze zelf opwarmen. Poiesz biedt de warme maaltijden en opwarmmaaltijden aan in samenwerking met Van Smaak, een maaltijdenservice en -bezorger die ruim een jaar geleden is overgenomen van een regionale zorginstelling. Ook op zon- en feestdagen kunnen klanten voor een warme maaltijd kiezen.

‘Persoonsgebonden maaltijden’

Rond het middaguur worden de warme maaltijden gebracht, meldt woordvoerder Jan Hoitema. Hiervoor gebruikt Poiesz de bezorgauto’s die ’s middags gebruikt worden voor het bezorgen van online bestelde boodschappen. De maaltijden komen uit de Poiesz-winkels en worden geleverd in het noorden van Nederland. Grofweg in Friesland, Groningen, de Noordoostpolder en een deel van Overijssel, aldus de Poiesz-woordvoerder. Het is overigens niet zo dat de maaltijden ook in de supermarkt te koop zijn. Hoitema: ‘Deze maaltijden bieden we uitsluitend via deze service aan. Het betreft persoonsgebonden maaltijden.’

Poiesz-bezorgbakfiets

Eerder dit jaar koos de Noord-Nederlandse supermarktketen al voor een opvallende test op het gebied van thuisbezorging. In een straal van 1,5 kilometer rondom het filiaal in Berlikum bezorgt Poiesz boodschappen bij mensen thuis met een bakfiets. Ook in dit geval focust de keten op zorginstellingen en senioren.

Reageer op dit artikel