nieuws

Leerdam wil schade Nettorama niet betalen

Branche & Bedrijf 4653

LEERDAM – De gemeente Leerdam wijst een claim van supermarktketen Nettorama af. Het bedrijf eiste een kleine vergoeding omdat het bedrijf al volop bezig was met voorbereidingen voor een tijdelijke winkel in de plaats toen de gemeente de medewerking plotseling stopte.

Leerdam wil schade Nettorama niet betalen
Archieffoto: Bert Jansen

Volgens Nettorama had de gemeente eerder die medewerking wel toegezegd. Het ging om een tijdelijke verhuizing naar een industrieterrein omdat de bestaande vestiging te klein was en er plannen waren voor een verhuizing op termijn. Uiteindelijk leidde dit ertoe dat Nettorama zich helemaal terugtrok uit Leerdam. Bij de gemeente werd een rekening van €3734,31 neergelegd. ‘Wij hebben partijen ingeschakeld die voor ons het nodige reken- en tekenwerk hebben verricht voor de, met de gemeente besproken, tijdelijke winkel. Tot werd besloten dat er plotseling geen medewerking meer werd verleend.’

Gemeente noemt het ondernemerrisico

Volgens Nettorama bedroeg de claim maar ‘een fractie van de gemaakte kosten’. De claim werd in eerste instantie afgewezen, maar de gemeenteraad van Vijfheerenlanden besprak de brief deze week alsnog. Volgens de lokale editie van AD wil het college van burgemeester en wethouders niet ingaan op de claim. De situatie rond Nettorama wordt gezien als ondernemersrisico. Dat is ook de inschatting van de verzekeraar van de gemeente. Nettorama sloot afgelopen december definitief de deuren in Leerdam.

Reageer op dit artikel