nieuws

Hoogvliet sluit filiaal in afwachting nieuwbouw

Branche & Bedrijf 3350

Hoogvliet sluit filiaal in afwachting nieuwbouw
Het Hoogvliet-filiaal aan het Amersfoortse Operaplein. Foto: Google Streetview

AMERSFOORT – Supermarktketen Hoogvliet sluit zijn filiaal aan het Amersfoortse winkelcentrum Operaplein. De keten wil op de locatie van het gedateerde winkelcentrum een compleet nieuwe vestiging bouwen.

Zaterdag  29 juni is de winkel voor het laatst open. Daarna is het gedaan met de vestiging die net iets meer dan 550 vierkante meter vvo telt. Dat meldt het AD. Hoogvliet sluit de winkel in afwachting van sloop van het door de gemeente als ‘gedateerde en sleetse’ omschreven winkelcentrum. De keten wil zich volgens de krant helemaal richten op  de nieuw te ontwikkelen locatie.

Gemeente steunt plan Hoogvliet

Het gemeentebestuur gaf vorig jaar al zijn steun aan een beoogde renovatie/vernieuwing door woningcorporatie De Alliantie, meldde het AD destijds. In die plannen moeten het winkelcentrum met kleine winkeltjes en een speelveldje plaats maken voor een groot Hoogvliet-filiaal met appartementen boven de winkel. Momenteel zitten er naast Hoogvliet een handvol kleine veelal allochtone winkels met daarboven acht woningen. Dat moeten er in de voorlopige plannen flink veel meer worden.

Jaren duren

Wanneer het winkelcentrum daadwerkelijk gesloopt gaat worden, is nog niet bekend. Volgens het AD kan dat weleens 2022 worden. Eerst moet nog een definitief plan worden gemaakt, Vervolgens moet de gemeenteraad zich er over buigen en moet er een inspraaktraject worden gestart.

Reageer op dit artikel