nieuws

Hengelose Emté definitief geen Jumbo

Branche & Bedrijf 9366

Hengelose Emté definitief geen Jumbo
Het Emté-filiaal aan de Mozartlaan in Hengelo. Foto: Google Streetview

HENGELO – Het Emté-filiaal aan de Mozartlaan in Hengelo zal niet verbouwd worden en heropenen onder Jumbo-vlag. Jumbo ziet geen toekomst in het vestigingspunt.

‘Deze winkel stond op de lijst om omgebouwd te worden naar Jumbo, echter ziet Jumbo na verder onderzoek onvoldoende mogelijkheid voor een rendabele exploitatie binnen de Jumbo formule’, laat Laura Valks-Piessens van Jumbo desgevraagd weten. De winkel sluit als Emté op woensdag 29 mei 2019. ‘De medewerkers van de winkel zijn hier gisteren (dinsdag red.) over geïnformeerd.’

Overnamekandidaat gezocht

Jumbo sluit een overname van de winkel echter niet uit. De formule zegt in onderhandeling te zijn met een andere partij, zonder te zeggen welke. ‘Voor deze overname is onder meer politieke medewerking vereist in verband met een gewenste aanpassing van het vestigingspunt. Het is om die reden nog te vroeg om verdere mededelingen te doen over de toekomst van de winkel.’

Duidelijkheid voor medewerkers

De medewerkers van de Emté hebben nu iets meer duidelijkheid over hun toekomst die tot dinsdag volstrekt ongewis was. Indien de winkel wordt overgenomen, treden ze in dienst van de overnamepartij, aldus Jumbo. Als de overname niet tot stand komt, sluit Jumbo de winkel definitief. ‘Voor de medewerkers is in dat geval de Sociale Begeleidingsregeling van toepassing. Jumbo zet zich dan maximaal in om de medewerkers te herplaatsen binnen de Jumbo organisatie.’

Emté Goor ook geen Jumbo of Coop

Een soortgelijke situatie deed zich recent voor in het Overijsselse Goor. Zowel jumbo als Coop zagen blijkbaar geen toekomst in die supermarkt en verkochten de exploitatie aan ondernemer Frank Bannink die er als Supermarkt De Whee doorgaat en zich door Spar laat beleveren.

Reageer op dit artikel