nieuws

Die 2 Brüder heropent na verbouwing

Branche & Bedrijf 2829

Die 2 Brüder heropent na verbouwing

VENLO – Supermarkt Die 2 Brüder in Venlo heropent dinsdag na een vier maanden durende verbouwing waarin de winkel met een noodvestiging in een tent zat.

Met de opening op dinsdag 28 mei is de nieuwe winkel net open voor het commercieel aantrekkelijke Hemelvaartweekeinde. Daarin brengen traditioneel veel Duitsers een bezoek aan Venlo en aan de Die 2  Brüder. ‘Het was ons streven met Hemelvaart open te zijn’, aldus directeur Ronald Versluis tegenover Distrifood.

September officiële opening

Volgens hem is de winkel onherkenbaar veranderd. In januari zei Versluis in Distrifood dat Die 2 Brüder vanwege de beleving ‘ De Efteling onder de supermarkten zou gaan worden’. Hij zegt toen niets teveel te hebben beloofd. ‘Je weet niet wat je ziet.’ De opening dinsdag heeft plaats zonder al te veel poespas. ‘Het is  een soft-launch’, zegt Versluis, onder meer bedoeld om de puntjes op de i te zetten. ‘In september gaan we officieel open en gaan we spektakel maken.’

Noodwinkel niet ideaal

Versluis zegt blij te zijn dat de periode in de noodwinkel, een tent op een naastgelegen plein, ten einde loopt.  Die vier maanden waren allesbehalve ideaal. Zo was het klimaat lastig te regelen in de tent, zegt hij in De Limburger. Het ene moment was het te warm, het andere te koud. ‘Tijdens die warme dagen in het voorjaar was het binnen wel 28 graden.’ Dat had invloed op de derving. ‘We hebben veel meer groente en fruit weg moeten gooien.’

 

 

Reageer op dit artikel