nieuws

Deen koopt Makado-centrum Purmerend

Branche & Bedrijf 4353

Deen koopt Makado-centrum Purmerend
Website Makado Purmerend

PURMEREND – De vastgoedtak van supermarktketen Deen heeft winkelcentrum Makado in Purmerend onlangs in zijn geheel gekocht.

Het winkelcentrum, waar Deen een filiaal uitbaat van circa 1000 vierkante meter vvo, kampt al jaren met een enorme leegstand. Deen wil het winkelcentrum revitaliseren, dat laat manager Vastgoed & Acquisitie Jan van Rhienen  weten op de website Regio Purmerend.  ‘Het Makado-centrum heeft te maken met een serieuze leegstand. Wij hebben besloten om de handschoen op te pakken en het winkelcentrum weer nieuw leven in te blazen.’

Landelijke ketens

De opbouw van het circa 6200 vierkante meter tellende winkelcentrum blijft hetzelfde, met winkels gegroepeerd rond een centraal plein. Van Rhienen zegt in gesprek te zijn met diverse partijen om de  winkelruimtes te vullen. ‘Momenteel benaderen wij met name de landelijke ketens. Ik heb goede hoop dat we daarmee al veel leegstand kunnen invullen.’ Sommige winkelruimtes kunnen volgens hem worden opgesplitst in kleinere delen. ‘Deze kunnen voor een relatief lage huurprijs worden verhuurd aan kleine ondernemers.’ Of het circa 1000 vierkante meter vvo tellende Deen-filiaal wordt vernieuwd en vergroot, wordt niet gemeld.

Reageer op dit artikel