nieuws

Coop verhoogt én verlaagt prijs plastic tassen

Branche & Bedrijf 3404

Coop verhoogt én verlaagt prijs plastic tassen

VELP – Coop wil het plasticgebruik verminderen door herbruikbare tassen voortaan goedkoper aan te bieden, en voor de reguliere tasjes wat meer geld te vragen.

De stevige, herbruikbare big shoppers van Coop kosten voortaan €1,49 in plaats van €1,99. De (overigens wel) klimaatneutrale plastic tassen zijn in prijs verhoogd van €0,30 naar €0,50.

Wens vanuit klantenpanels

Coop zet naar eigen zeggen al jaren stappen op het gebied van duurzaamheid. Om haar klanten een verantwoorde keuze te bieden, is de supermarktorganisatie in continue dialoog met haar leden, de klanten. Plastic(reductie) is voor hen een belangrijk thema, laat Coop weten. Het idee om het gebruik van plastic tassen te ontmoedigen en alternatieven aantrekkelijker te maken, kwam dan ook vaker naar voren tijdens gesprekken met eigen winkelpanels.

Gebruik plastic tassen ontmoedigen

Yvonne van Asselt, MVO-manager: ‘Coop verlaagt – mede op verzoek van onze klanten – de prijs van onze big shoppers en we vragen voor de plastic tassen een beetje meer. Zo ontmoedigen we het gebruik van plastic tassen die sneller slijten en daardoor eerder bij het afval – of erger; op straat – belanden. Onze stevige big shoppers zijn duurzaam geproduceerd en gemaakt van gerecyclede petflessen. Bovendien gaat deze tas járen mee en kan keer op keer gevuld worden met boodschappen.’

Ook maatregelen op agf-afdeling

Ook op de agf-afdeling gaat Coop het gebruik van plastic zakjes ontmoedigen. Ook al bestaan de huidige plastic groente- en fruitzakjes al voor 90 procent uit suikerriet en zijn ze volledig recyclebaar, géén plastic is nog altijd beter, vindt de supermarktorganisatie. Daarom zijn er vanaf deze zomer ook herbruikbare agf-zakjes verkrijgbaar op de versafdeling.

Reageer op dit artikel