nieuws

‘Centrum Dordrecht krijgt Spar City’

Branche & Bedrijf 2550

‘Centrum Dordrecht krijgt Spar City’
Spar City. Foto: Fotobureau Dijkstra

DORDRECHT – Op De Grote Markt in Dordrecht komt mogelijk een Spar City. Dat zegt de pandeigenaar in gesprek met het AD.

De Spar City-vestiging zou wellicht al komende zomer moeten komen in het pand waar nu nog Q Makelaars is gevestigd. ‘Het pand is voor ons veel te groot’, zegt pandeigenaar en directeur van het makelaarskantoor Richard den Buitelaar in gesprek met de krant. ‘En bovendien is het heel aantrekkelijk om een supermarkt in je portefeuille te hebben als vastgoedeigenaar. Het biedt veel zekerheid voor de komende jaren.’

Nog geen Spar in Dordrecht

Volgens Den Buitelaar zou Spar bijzonder geïnteresseerd in de locatie. Spar heeft in Dordrecht momenteel nog geen andere winkels. De pandeigenaar benaderde Spar zelf, nadat hij begreep dat Spar zocht naar locaties om de komende jaren te groeien met het Spar City-concept. ‘Ik dacht, dat kan heel mooi hier in ons pand. Spar was al aan het rondkijken in Dordrecht, maar nog niet op deze plek.’

Komst winkel nog onzeker

Het is nog niet zeker dat Spar daadwerkelijk een City-winkel opent op de Grote Markt. Zo moet er nog een vergunning worden verleend en moeten omwonenden goedkeuring geven voor een aanpassing aan de achtergevel van het pand. Spar zelf bevestigt dat er onderzoek is gedaan in Dordrecht, maar dat deze locatie bevestigd noch ontkend kan worden. ‘Ook moeten we er nog uit zien te komen met een franchiseondernemer. Dus niets is nog zeker’, citeert het AD een Spar-woordvoerder.

Reageer op dit artikel