nieuws

AH zet wonderazijn tegen kanker in schap

Branche & Bedrijf 15572

AH zet wonderazijn tegen kanker in schap
Foto: Koos Groenewold

ZAANDAM – Albert Heijn legt vanaf Moederdag een week lang Miracle Life Saving Vinegar in de schappen. Deze natuurazijn kan door vrouwen worden gebruikt om baarmoederhalskanker op te sporen, die vervolgens behandeld kan worden.

De fles heeft de vorm van het vrouwelijk lichaam en gaat €1,50 kosten. De volledige opbrengst gaat naar het goede doel, zo meldt AD. Albert Heijn speelt hiermee in op activiteiten van de gepensioneerde hoogleraar gynaecologie Lex Peters die natuurazijn gebruikt om baarmoederhalskanker op te sporen en te behandelen.

Cellen die zich kunnen ontwikkelen

In AD legt Peters uit hoe het werkt. ‘Met een wattenstaafje breng je azijn aan op de baarmoedermond. Wanneer het weefsel wit kleurt – normaal is dat roze – is dat een signaal: hier zijn snel delende cellen aanwezig. Dat zijn cellen die zich kunnen ontwikkelen tot kankercellen. Je behandelt de plek met vloeibare stikstof, zodat de afwijkende cellen worden bevroren. En klaar! Er groeien gezonde cellen voor terug. Vergelijk het met de behandeling van wratten.’

Vrouwen helpen in Afrika en Azië

Met zijn stichting Female Cancer Foundation helpt Peters al ruim honderdduizend vrouwen in Afrika en Azië. Met de opbrengst van de verkoop van de fles moet dit verder worden uitgebreid.

Reageer op dit artikel