nieuws

AH Museumplein dicht vanwege Ajax-feest

Branche & Bedrijf 1233

AH Museumplein dicht vanwege Ajax-feest
Foto: ANP

AMSTERDAM – Albert Heijn houdt de vestiging op het Museumplein in Amsterdam vandaag gesloten vanwege het kampioensfeest van Ajax dat vanmiddag op het plein gehouden wordt.

Het gaat daarbij om de vestiging met het officiële adres aan de Van Baerlestraat in Amsterdam. De website van AH meldt in het overzicht met winkels eenvoudig dat de vestiging ‘vandaag gesloten’ is, hoewel het huldigingsfeest van Ajax pas vanmiddag om 16.00 uur begint. Enkele jaren geleden liep de huldiging op datzelfde pelein uit de hand. Derhalve werden vorige huldigingen van Ajax niet op het plein behouden.

Unieke prestatie, unieke huldiging

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam roept de supporters op er een feest van te maken. ‘Bij een unieke prestatie van Ajax hoort een unieke huldiging. Daarom kiest de ‘driehoek’ na vele jaren weer voor een huldiging op het Museumplein. Omdat wij denken dat een huldiging midden in de stad feestelijk én veilig kan verlopen. We verwachten een grote opkomst van supporters uit het hele land en kijken uit naar een mooi eerbetoon aan de spelers en technische staf van Ajax.’

34e landstitel voor Ajax

Ajax won woensdag de 34e landstitel door een 1-4 overwinning op De Graafschap.

Reageer op dit artikel