nieuws

Albert Heijn maakt wijnpodcast

Branche & Bedrijf 1990

Albert Heijn maakt wijnpodcast

ZAANDAM – Albert Heijn start een podcast-reeks over wijn, waarin experts wijnadvies geven.

Het gaat om een reeks van tien afleveringen die circa tien minuten duren, waarin wijnschrijvers Harold Hamersma en Esmee Langereis advies geven. De eerste podcast staat inmiddels online op kanalen als Spotify, iTunes en Apple Podcast. Albert Heijn maakt de wijnpodcast naar eigen zeggen voor iedereen die meer wil weten over wijn: ‘De afleveringen zijn laagdrempelig, leuk om te luisteren en zonder het moeilijke taalgebruik waar de wijnwereld om bekend staat.’

Wijn bij de barbecue

Hamersma en Langereis geven tips en antwoorden op vragen als ‘wat schenk je bij een barbecue’ en ‘welke wijn is een ideaal cadeau’. Daarnaast noemt AH-wijninkoper Maarten Vreeswijk elke aflevering welke drie wijnen uit het AH-schap passen bij het besproken moment. Ook geeft hij anekdotes van wijnmakers.

AH en podcasts

Het is niet de eerste keer dat Albert Heijn voor de podcast kiest als contentvorm. Begin april kwam de marktleider met een 5-delige serie over de herkomst van eten en de toekomst van voedselproductie, ‘Op ons bord’. Hierin ging de Haagse radiomaker, dj en presentator Justin Verkijk langs bij boeren, telers, producenten en experts voor antwoorden op vragen die klanten hebben over voeding. Ook was er in 2018 al een reeks ‘Bezeten van eten’.

Reageer op dit artikel