nieuws

AH Emmen kleiner om kosten te besparen

Branche & Bedrijf 5619

EMMEN – Het Filiaal van Albert Heijn in Emmen wordt verkleind om zo kosten te besparen en de winkel rendabeler te maken.

AH Emmen kleiner om kosten te besparen
Foto: Google Streetview

De winkel krimpt van 1700 vierkante meter naar 1500 vierkante meter. Ook wordt een buiten het pand  gelegen vestiging van Gall&Gall een plek binnen de muren van de supermarkt. ‘We geven een klein deel van de winkel terug aan de verhuurder. We willen de winkel rendabeler maken’, zegt supermarktmanager Pieter van der Heijden in het Dagblad van het Noorden. Volgens Van der Heijden heeft de winkel ook veel last gehad van werkzaamheden van de gemeente die in het centrum plaatsvonden. ‘Daardoor heeft Albert Heijn telkens met veel opbrekingen te maken gehad.’

Echt vers AH

De winkel wordt naar het Echt Vers-concept omgebouwd. Volgens de manager krijgt de winkel de sfeer van een markthal. Zo komen de verse maaltijden komen veel meer in het zicht , in het hart van de winkel. ‘Klanten kunnen straks zelf kruiden knippen en healthy snacking krijgt een prominente plek’, vervolgt Van de Heijden. De gaf-afdeling wordt bovendien voorzien van dry misting om de groenten langer vers te houden.

Twee en halve week

Vanwege de verbouwing sluit de winkel gedurende twee en een halve week vanaf zondag 26 mei tot 12 juni.  Die periode is volgens de manager een week langer dan gebruikelijk. Vanwege een nieuwe vloer en de verplaatsing van de Gall& Gall is die periode volgens hem echter nodig.

Verkleining is verrassing

Dat de winkel kleiner wordt, is volgens het dagblad van het noorden een verrassing. Ooit zou er sprake van zijn geweest dat de Drentse plaats een AH XL zou krijgen. Het filiaal is de enige vestiging van AH in Emmen die vijf vestigingen van Jumbo heeft en waar Aldi (3) en Lidl (4) ook prominent aanwezig zijn. Daarnaast zijn Boni (2), Plus (1) en Emté/Coop (1) in de plaats aanwezig. Om de AH-klanten tegemoet te komen wordt een folder verspreidt met een kortingsbon voor vestigingen in Sleen en Nieuw-Amsterdam. Klanten die gedurende de verbouwing daar boodschappen doen krijgen eenmalig 10 procent korting.

Plein voor winkel

Begin volgend jaar wordt ook het plein voor de winkel aangepakt. De gemeente trekt €2,7 miljoen uit voor vervanging van het straatwerk en toegangswegen gaan op de schop.

Reageer op dit artikel