nieuws

Vorden krijgt derde supermarkt

Branche & Bedrijf 4250

Vorden krijgt derde supermarkt

VORDEN  – Het Gelderse plaatsje Vorden krijgt met de komst van een franchisevestiging van Coop een derde supermarkt.

De gemeente Bronckhorst, waar Vorden een kern van is, wil medewerking verlenen aan de vestiging van een nieuwe supermarkt, een ondernemersvestiging van Coop, in Vorden. Dat meldt Omroep Gelderland. Volgens het gemeentebestuur draagt een derde supermarkt bij aan het economisch klimaat en vormt die een versterking van het centrum van het dorp met 7200 inwoners. In Vorden zijn al een AH en Aldi gevestigd. ‘Een supermarkt trekt veel klanten en hiervan profiteren omliggende winkels en het centrum als geheel’, aldus Bronckhorst. Ook is de komst van een extra supermarkt volgens de gemeente een impuls voor de werkgelegenheid.

Voormalig Rabo-kantoor

De nieuwe supermarkt moet komen in het pand waar nu nog de Rabobank is gevestigd. Die vertrekt aan het eind van dit jaar. Monique en John van der Voort hebben het pand gekocht en willen er een Coop beginnen. Daarmee zou een droom in vervulling gaan. Beiden hebben ze een arbeidsverleden bij Coop. Monique is op dit moment nog supermarktmanager en John werkte als bedrijfsadviseur voor de formule, meldden Gelderse media eerder.

Bestemmingsplan

Monique en John van der Voort hebben eerder al buurtbewoners tijdens een bijeenkomst van hun plannen op de hoogte gesteld. Om een supermarkt mogelijk te maken, is een herziening van het bestemmingsplan nodig. ‘De initiatiefnemer werkt het plan verder uit voor de definitieve aanvraag’, aldus de gemeente. De ondernemers in spé hopen medio februari 2020 hun Coop al te kunnen openen.

Reageer op dit artikel