nieuws

Vomar sluit vroegtijdig deuren Kanaleneiland

Branche & Bedrijf 13852

Vomar sluit vroegtijdig deuren Kanaleneiland
Aart van Haren. Foto: Herbert Wiggerman

UTRECHT – Vomar beëindigt vroegtijdig zijn huurcontract in het Utrechtse winkelcentrum Nova.

Algemeen directeur Aart van Haren van Vomar bevestigt tegenover Distrifood dat de supermarkt zaterdag 20 april sluit. Hij zegt de winkel na 5 jaar exploitatie niet gezond te krijgen. Als reden geeft Van Haren ten eerste de ongunstige ligging in het winkelcentrum. Vanuit de winkel is de parkeerplaats niet handig te bereiken. Daarnaast is de winkel een stuk kleiner dan die van Albert Heijn, om de hoek. Medewerkers kunnen terecht bij nabijgelegen Vomar-vestigingen.

‘Vervelend besluit’

Van Haren noemt het een ‘vervelend besluit’, helemaal omdat de keten juist hard bezig is zijn positie te versterken in Utrecht. ‘Utrecht en omstreken zijn belangrijk voor Vomar, we willen er graag uitbreiden.’ Concrete stappen daarvoor kan Van Haren momenteel niet noemen.

Veel onsuccesvolle supers in Nova

Medio april 2013 opende Vomar zijn supermarkt in het winkelcentrum, nadat meerdere formules al moesten afzwaaien. Nadat Edah zijn vestiging op Kanaleneiland sloot, kreeg Plus het pand aangeboden. De ruimte werd echter doorverkocht aan Jumbo, omdat het voor Plus ‘een heel moeilijk marktgebied’ was. Dat zei Sjaak de Korte toentertijd terugblikken tegen Distrifood. In mei 2012 sloot Jumbo de winkel.

Jumbo

Geluiden gaan dat de keten uit Veghel nu weer een poging gaat wagen. Jumbo gaat niet inhoudelijk in op vragen erover. Woordvoerder Laura Valks-Piessens: ‘Wij houden altijd onze ogen en oren open voor nieuwe winkellocaties die aansluiten bij onze wensen. Indien we ergens een winkel openen, maken we dit bekend middels een persbericht.’ Ook Vomar-directeur Van Haren kan het bericht niet bevestigen: ‘Naar mijn weten komt er geen Jumbo in dit pand, maar elders in het winkelcentrum zou kunnen.’

Reageer op dit artikel