nieuws

Sonja Boelhouwer nieuwe winkeldirecteur AH

Branche & Bedrijf 7632

Sonja Boelhouwer nieuwe winkeldirecteur AH
Foto: Diederik van der Laan

ZAANDAM – Sonja Boelhouwer volgt Cees van Vliet op als winkeldirecteur bij Albert Heijn. Zij is nu nog werkzaam bij de Amerikaanse Ahold-dochter Stop & Shop en begint per 1 september met haar nieuwe functie.

Boelhouwer komt uit de eigen gelederen van Albert Heijn. Zo was zij in het verleden onder meer operationeel manager in de regio Zuid-Holland, store support director en regional general manager store operations. In 2015 maakte ze de overstap naar de Amerikaanse Ahold-dochter Giant/Martin’s, als regional vice president of operations. Sinds twee jaar is ze bij Stop & Shop werkzaam als strategy & format lead.

Functie Van Vliet opgeknipt

Cees van Vliet zelf zegt in een korte reactie op zijn vertrek dat hij heeft besloten om ‘na 25 geweldige jaren bij dit mooie bedrijf, geen onderdeel uit te maken van deze nieuwe fase. Zo krijgt een nieuwe generatie intern opgeleide leiders de ruimte en ga ik mij vanaf 1 juli, na een goede overdracht, oriënteren op een nieuwe toekomst en wat die gaat brengen.’ De functie van Van Vliet wordt in de nieuwe directie overigens opgeknipt. Waar Boelhouwer hem als winkeldirecteur opvolgt, werd eerder al Marco van Grinsven benoemd tot directeur distributie & transport.

‘Cees is een man van het volk’

Diverse bronnen bij Albert Heijn laten weten het vertrek van Van Vliet te betreuren. ‘Ik vind het jammer, Cees is heel toegankelijk’, zegt een supermarktmanager van de marktleider. ‘Als hij een winkel binnenkomt, voelt hij zich niets meer dan een ander. Hij is de man van het volk, echt een leuke vent’, zegt een ander.

‘Niet verkeerd eens een nieuwe winkeldirecteur aan te nemen’

Volgens een bron leeft onder winkelmanagement binnen Albert Heijn het gevoel dat Van Vliet niet helemaal vrijwillig vertrekt. ‘Cees is Mister Albert Heijn, hij zit er al 25 jaar. Ik kan me niet voorstellen dat hij de laatste jaren van zijn loopbaan niet bij Albert Heijn had willen blijven’, aldus een supermarktmanager. ‘Aan de andere kant is Van Vliet altijd blijven zitten, terwijl om hem heen iedereen werd vervangen. Misschien is het dan niet verkeerd om ook eens een nieuwe winkeldirecteur aan te nemen.’

Reageer op dit artikel