nieuws

Poolse super Zapolski Oss wordt geterroriseerd

Branche & Bedrijf 3744

Poolse super Zapolski Oss wordt geterroriseerd
De vestiging van Zapolski in Oss nog met de dichtgetimmerde ramen. Foto: Facebook Zapolski Oss

OSS – De Poolse supermarkt Zapolski in Oss die onlangs opende, lijkt te worden geterroriseerd. ‘We laten ons niet wegjagen’

Dat zegt eigenaar Kamil Zapalski van Zapolski in het Brabants Dagblad naar aanleiding van meerdere incidenten. Zo vlogen in de aanloop naar de opening de ruiten er al uit en dinsdag werd op diverse plekken in de winkel een stinkende vloeistof gespoten. Volgens de eigenaar van de zaterdag 6 april geopende supermarkt lijkt het erop ‘alsof iemand ons echt niet in Oss wil hebben’.

Stinkende vloeistof

De reeks incidenten begon met een brand in een bouwcontainer. Vlak voor de opening van de winkel werden de ruiten voor de tweede keer ingegooid. De winkel opende zaterdag daardoor met nog dichtgetimmerde ramen. Dinsdag werd een vloeistof gespoten die een hardnekkige stank verspreidde. Daardoor moest woensdag de winkel zelfs tijdelijk dicht, liet het bedrijf op Facebook weten.  Ondanks een grote schoonmaakactie en het feit dat de gevel open lag toen nieuwe ramen werden geplaatst, is volgens het Brabants Dagblad de stank nog niet geheel verdwenen.

Dader onbekend

Zapalski, die ook Poolse supers in Helmond en Tilburg uitbaat, vermoedt dat het in alle gevallen van vandalisme om dezelfde daders gaat. ‘Ik heb geen idee wie het zijn.’ Hij probeert positief te blijven. Maar dat is naar zijn zeggen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hij zegt wel goede reacties van klanten en de gemeente te krijgen. ‘Daar hou ik me maar aan vast. We laten ons in elk geval niet wegjagen.’ De politie zegt de zaak te onderzoeken.

Reageer op dit artikel