nieuws

Onderhandelingen supermarkt-cao van start

Branche & Bedrijf 14394

Onderhandelingen supermarkt-cao van start
Foto: Dennis Wisse

DOETINCHEM – De grote supermarktketens, het Vakcentrum en vakbonden FNV en CNV zijn begonnen met onderhandelingen over een nieuwe cao voor supermarktmedewerkers.

FNV-onderhandelaar Jan Haagmans kon voorafgaand aan het eerste overleg nog niets zeggen over de eisen die hij namens de werknemers op tafel gaat leggen bij het overleg met de werkgeversorganisaties. ‘We gaan eerst onze voorstellen toelichten en horen wat ze daar van vinden. Andersom geldt hetzelfde. We zitten echt in het prille begin van de onderhandeling.’

AH, Jumbo en Lidl bij de onderhandelingen

Volgens Haagmans zijn naast de vakbonden en het Vakcentrum sowieso de supermarktketens Albert Heijn, Jumbo en Lidl present bij de onderhandelingen. De eerste ronde in het overleg vond donderdag plaats. Tot 17 mei staan nog twee overlegrondes gepland. Of er na die datum ook een akkoord ligt tussen de vakbonden en de werkgeversorganisaties, moet blijken. Volgens FNV-onderhandelaar Jan Haagmans is het niet ongebruikelijk dat er meer overleg nodig is tussen de partijen.

Vorige cao liep 1 april af

De vorige supermarkt-cao kwam in het najaar van 2017 na moeizame onderhandelingen tot stand. Deze ging met terugwerkende kracht in op 1 april van dat jaar en liep tot 1 april jongstleden. Destijds werd afgesproken dat medewerkers er in 2 jaar tijd 3,5 procent op vooruit gaan. De cao geldt voor ongeveer 300.000 medewerkers in de supermarktsector.

Reageer op dit artikel