nieuws

Nederlander middelmatige groente-/fruiteter

Branche & Bedrijf 963

Nederlander middelmatige groente-/fruiteter
Bron: Eurostat

LUXEMBURG – Bijna zes op de tien Nederlanders eten dagelijks groente en fruit. Daarmee zitten Nederlanders in de middenmoot als het gaat om de Europese groente- en fruitconsumptie.

58 procent van de Nederlanders eet dagelijks een stuk fruit en 59 procent krijgt dagelijks groente binnen. Daarmee liggen we onder het EU-gemiddelde, dat voor zowel groente als fruit op zo’n 64 procent ligt. Dat blijkt uit cijfers over 2017 van het Europese statistiekbureau Eurostat.

Belgen en Italianen

Italianen voeren de fruitlijst aan met 85 procent, gevolgd door Portugezen. Letten (35 procent), Bulgaren en Litouwers (beide 37 procent) staan onderaan. Belgen en Ieren blijken echte groenteliefhebbers: 84 procent van de bevolking krijgt dat dagelijks minstens een keer op zijn bord. Slechts bij drie op de tien Hongaren is dat het geval. Ook bij Roemenen, Letten, Litouwers en Bulgaren blijkt minder dan de helft van de bevolking dagelijks groente te consumeren.

Groente

Van de Nederlanders zegt 49 procent eens per dag groente of sla te eten. 10,1 procent doet dat zelfs twee keer per dag. En 34,2 procent eet 4 tot 6 keer per week groente. Slechts 0,2 procent zegt nooit groente te eten. Ter vergelijking: groente staat bij 23 procent van de Europeanen ten minste twee keer per dag op het menu.

Bron: Eurostat

Fruit

Fruit staat bij 29,2 procent van de Nederlanders twee keer per dag op het menu. Nog eens 28,5 procent eet dagelijks een keer fruit. 19,1 procent eet 4 tot 6 keer per week fruit. 5,2 procent zegt minder dan eens per week fruit te eten en 2,1 procent nooit. Gemiddeld eet ruim een kwart van de Europese bevolking minstens twee keer per dag fruit.

Bron: Eurostat

De ruwe gegevens zijn hier op Eurostat te zien.

 

Reageer op dit artikel