nieuws

Lidl-moeder sluit zich aan bij Project Stop

Branche & Bedrijf 4811

Lidl-moeder sluit zich aan bij Project Stop

NECKARSULM – Het moederbedrijf van Lidl sluit zich aan bij het Project Stop dat de hoeveelheid plastic in de oceanen bestrijdt. De Schwarz Gruppe heeft zich als technisch partner verbonden aan de organisatie.

Het Project Stop (Stop Ocean Plastic) is ontstaan in Indonesië op initiatief van de Oostenrijkse fabrikant van kunststoffen Borealis en de consultant op het gebied van duurzaamheid Systemiq. In het project worden steden en gemeenten geholpen bij de opbouw van een goed systeem om afval te verzamelen en verwerken. Het eerste project loopt sinds april 2018 in Muncar op Java en nog dit jaar moet het project van start gaan in nog twee gemeenten.

Nestlé en Noorse overheid al betrokken bij Stop

Lidl is de eerste partij uit de retail die zich bij Project Stop aansluit. Eerder werd het Zwitserse Nestlé, de grootste foodfabrikant ter wereld, zich bij de organisatie aan. Ook de Noorse overheid en een aantal andere partijen uit de kunststofwereld zijn actief binnen Stop. Lidl gaat vooral technische adviezen leveren. De deelname aan Project Stop past in eerder door de Schwarz Gruppe aangekondigde initiatieven om de hoeveelheid plastic terug te dringen.

Reageer op dit artikel