nieuws

Heropening Aldi uitgesteld na explosie

Branche & Bedrijf 2848

Heropening Aldi uitgesteld na explosie
Foto: Distrifood

DOETINCHEM – De heropening van de Ald in winkelcentrum Overstegen in Doetinchem is voorlopig uitgesteld. Oorzaak is een plofkraak op een geldautomaat van ABN Amro waardoor onder meer ruiten uit het Aldi-pand zijn beschadigd.

De Aldi-vestiging zou vanmorgen de deuren openen, maar dat gebeurt nu op zijn vroegst laat op vrijdagmiddag. Criminelen probeerden donderdagavond kort na elf uur de geldautomaat in het gebouwtje aan de Houtsmastraat op te blazen om er zo met buit vandoor te kunnen gaan. De dreun van de explosie was tot in de verre omgeving te horen en zorgde voor een ravage. Volgens getuigen zouden twee mannen na de plofkraak een greep tussen het puin hebben gedaan en er daarna op een scooter vandoor zijn gegaan, zo meldt dagblad De Gelderlander.

Aldi gelast feestelijkheden rond opening af

Het is niet voor het eerst dat deze automaat het doelwit is van plofkrakers. Twee jaar geleden werd er ook al een poging gedaan de automaat op te blazen. Hoewel het nog altijd de bedoeling is dat de Aldi-vestiging open gaat vandaag, zijn alle feestelijke activiteiten rondom de opening door Aldi afgelast. Rond het middaguur was de ingang van de winkel nog met hout dichtgespijkerd en was het terrein rond de winkel nog afgezet. Politie, leger en andere instanties waren achter het lint nog druk aan het werk.

Burgemeester leeft mee met Aldi

Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem leeft op Twitter mee met de prijsvechter. ‘In en intriest zulk crimineel gedrag afgelopen nacht. Gelukkig geen gewonden. Erg vervelend ook voor ondernemers en met name ook de Aldi die vandaag zou openen’, laat hij weten.

Ook Albert Heijn in winkelcentrum

In het winkelcentrum is ook een vestiging van Albert Heijn. Die opende vanmorgen wel gewoon de deuren. Daartoe moest wel een noodaggregaat worden ingezet, omdat in het opgeblazen huisje met de pinautomaat ook de stroomvoorziening voor de winkels zit. Niet veel later sloot de winkel toch weer enkele uren de deuren uit voorzorg en vanwege extra onderzoek. Inmiddels is de AH weer open.

Reageer op dit artikel