nieuws

Geen Jumbo, maar Plus voor Zeeuwse Emté

Branche & Bedrijf 13891

Geen Jumbo, maar Plus voor Zeeuwse Emté
Emté Kloosterzande. Foto: Google Maps

KLOOSTERZANDE – Emté-ondernemer Erwin Schakelaar in Kloosterzande maakt met zijn winkel de overstap naar Plus.

Dat valt te lezen in een brief die de ondernemer op de Facebook-pagina van zijn winkel heeft gepubliceerd.

Ombouw in vier dagen tijd

Schakelaar sluit op 19 mei de deuren van de Emté voor het laatst, waarna in vier dagen tijd de winkel wordt omgebouwd tot Plus. Op 23 mei vindt de heropening al plaats. Een grote verbouwing vindt in de tussenliggende periode niet plaats. ‘We gaan nu nog niet verbouwen. De grote verbouwing naar een nieuwe Plus-supermarkt zal in september plaatsvinden. Hierover informeren wij je op een later tijdstip. Met de overstap naar Plus zijn wij klaar voor de toekomst’, aldus de ondernemer.

Winkel zou eigenlijk Jumbo worden

De winkel van Schakelaar in Kloosterzande was aanvankelijk voorbestemd om Jumbo te worden. Begin deze maand echter liet Schakelaar, eveneens op zijn Facebook-pagina, weten dat dit niet zou gaan gebeuren. ‘Als u in het bezit bent van een Fijnproeverspas van Emté, heeft u waarschijnlijk ook een mail ontvangen waarin staat dat de Emte in Kloosterzande op 18 mei haar deuren sluit om vervolgens te openen als nieuwe Jumbo. Dit bericht klopt NIET. Er is geen definitief akkoord. Op korte termijn zal ik u mededelen wat er in Kloosterzande staat te gebeuren’, luidde de tekst van een bericht op 1 april.

Elders in Zeeland ook strijd

Elders in Zeeland strijdt een andere Emté-ondernemer nog voor zijn toekomst. André van der Hoofd wil geen overstap naar Coop maken en is momenteel verwikkeld in een rechtszaak. Het gaat daarbij om de vraag of hij gedwongen kan worden zich bij een formule aan te sluiten waar hij, naar eigen zeggen, verlieslatend mee zou worden.

Provincierapport

Reageer op dit artikel