nieuws

FNV: Eindbod AH voor distributiewerkers mager

Branche & Bedrijf 1153

FNV: Eindbod AH voor distributiewerkers mager

AMSTERDAM – Albert Heijn heeft een eindbod gedaan met betrekking tot een nieuwe cao voor de circa 5000 distributiewerkers van de supermarktketen.

FNV Handel noemt het loonbod van 5 procent over 2 jaar mager. Daarentegen komt het bod volgens de bond wel tegemoet op het gebied van werkzekerheid en scholing. Zo krijgen distributiewerkers ieder een scholingsbudget van €3000 en 3 extra scholingsdagen.

Baangarantie

Bij distributiecentra zijn veel processen de afgelopen jaren verder gemechaniseerd. ‘Als gevolg van de mechanisatie in de distributiecentra komen huidige functies te vervallen. Distributiewerkers die hierdoor boventallig worden, komen automatisch in aanmerking voor de nieuwe functies of worden binnen het niet-gemechaniseerde gedeelte herplaatst’, aldus Özcan Colak van FNV Handel. De verlenging van de baangarantie loopt tot 31 december 2023.

Resultaten Ahold Delhaize

In een verklaring wijst de bond ook specifiek op de resultaten van moederbedrijf Ahold Delhaize, die zijn opbrengsten in Nederland vorig jaar zag stijgen en de marge zag verbeteren. Dat maakt volgens de bond de loonstijging van 5 procent over 2 jaar ‘mager’. FNV-leden kunnen tot en met donderdag 9 mei stemmen over het eindbod.

 

Reageer op dit artikel