nieuws

Emté verdwijnt 1 juni van de laatste gevel

Branche & Bedrijf 10278

Emté verdwijnt 1 juni van de laatste gevel
Het Emté-filiaal in Cromvoirt. Foto: Google Streetview

VEGHEL – De naam Emté verdwijnt uiterlijk op 1 juni van de laatste gevels . In de maand daarna worden alle andere activiteiten afgerond.

‘De Emté-formule houdt, zoals ook eerder bericht, op 1 juli op te bestaan. Om dat mogelijk te maken sluiten winkels eerder, uiterlijk op 1 juni 2019’, meldt woordvoerder Marcel Withoos van Emté in antwoord op vragen van Distrifood. Welke supermarkt in Nederland de laatste Emté wordt, is nog niet duidelijk. Withoos: ‘Op 1 juni sluiten meerdere Emté-winkels hun deuren. Er is niet één supermarkt aan te wijzen als laatste winkel. Over de exacte winkels die op 1 juni sluiten, kunnen wij op dit moment nog geen uitspraken doen.’

Op dit moment nog ruim 40 winkels open

De organisatie neemt na de sluiting van de laatste winkels nog vier weken de tijd om de overige activiteiten af te ronden. Belangrijk daarbij is de sluiting van het distributiecentrum van Emté in Putten. Volgens de website van Emté zijn er op dit moment nog een kleine veertig vestigingen open. Van een deel hiervan is al duidelijk dat ze spoedig overgaan naar Coop of Jumbo. Vraagtekens zijn er nog wel over de toekomst van de ondernemers-Emté in Serooskerke. Deze staat op het schema om over te gaan naar Coop, maar dat vormt de inzet van een lopende juridische procedure.

Reageer op dit artikel