nieuws

Deka en Dirk beginnen met mobiel betalen

Branche & Bedrijf 2004

Deka en Dirk beginnen met mobiel betalen
Foto: Distrifood

VELSEN-NOORD – Dirk en Dekamarkt bieden klanten vanaf deze week de mogelijkheid om mobiel te betalen bij de kassa’s. De supermarkten gaan daarvoor in zee met de betaalapps OK en Payconiq.

Dat maakt moederbedrijf Detailresult bekend. Volgens de onderneming past de invoering in de trend. ‘We doen bijna alles via de mobiele telefoon: sportprestaties bijhouden, afspreken met vrienden of een vakantie boeken. En vanaf deze week kun je bij Dirk en DekaMarkt nu ook aan de kassa mobiel betalen.’

Scannen van bar- of QR-code

Beide systemen werken met het scannen van een bar- of QR-code bij de kassa met behulp van een app. ‘Daarbij maakt het niet uit bij welke bank je zit of welk type smartphone je hebt. Je rekent snel en veilig af met je smartphone, in winkels en online’, aldus Detailresult.

Spar ging Dirk en Deka voor

Dekamarkt en Dirk werden in juni 2018 al genoemd als partijen die met Payconiq zouden beginnen, net als Coop en Spar. Laatstgenoemde maakte eind vorig jaar al bekend met de betaalmethode te beginnen. Vorige week nog werd bekend dat de slijters van Mitra de mobiele betaalmethode gingen introduceren.

Reageer op dit artikel