nieuws

Coop-overvaller gaat vier jaar cel in

Branche & Bedrijf 953

SCHIEDAM – De man die eind december drie keer een Coop-supermarkt overviel, krijgt vier jaar gevangenisstraf.

Coop-overvaller gaat vier jaar cel in

Dit is met aftrek van voorarrest, schrijft Schiedam24.nl.

Rechtbank Rotterdam

Het oordeel van de meervoudige kamer van de Rotterdamse rechtbank is afgelopen week gepubliceerd. De rechter heeft de straf gematigd omdat ‘de verdachte de drie feiten binnen een korte periode onder dezelfde omstandigheden heeft gepleegd en dat de feiten daarom niet geheel los van elkaar kunnen worden bezien’. De straf is daarentegen weer verzwaard vanwege de recente veroordeling in Polen, voor een vergelijkbaar feit. De man, een 35-jarige Pool, bekende de feiten die hem ten laste werden gelegd.

Coop-vestigingen Schiedam vaak doelwit

Op 31 december is de man opgepakt nadat hij twee Coop-vestigingen in Schiedam overviel. In de CoopCompact aan de Mesdaglaan zijn medewerkers bedreigd. Niemand raakte gewond. Het andere doelwit was de Coop-winkel aan de ’s-Gravelandseweg, ook slachtoffer op 27 december. Aan de ‘s-Gravelandseweg is op Oudejaarsdag door personeel snel op de alarmknop gedrukt, waardoor agenten in actie kwamen en de man konden aanhouden.

Reageer op dit artikel