nieuws

Coop Heeg mag nieuw bouwen

Branche & Bedrijf 1459

Coop Heeg mag nieuw bouwen
Coop Heeg. Foto: Google Streetview

SÚDWEST-FRYSLÂN – Coop-ondernemer Richard Langeland in Heeg mag wat betreft de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân met zijn supermarkt naar een andere locatie verkassen.

De gemeenteraad besliste met een ruime meerderheid dat Langeland met Coop Gerritsma mag verhuizen naar een locatie naast zorgcentrum Talma State in Heeg, meldt Het Sneeker Nieuwsblad. De ondernemer kan nu verder met het uitwerken van het plan om zijn supermarkt uit het hart van het circa 2200 inwoners tellende Heeg te verplaatsen.

‘Nieuwe super broodnodig’

Volgens de voorstanders is een nieuwe supermarkt broodnodig. De huidige voldoet niet aan de eisen van de tijd. Qua oppervlakte, een vvo van nog geen 800 vierkante meter, en qua locatie in de kern van het dorp. ‘De huidige locatie voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen, niet wat betreft parkeren en wat betreft het milieu’, aldus raadslid Tjerk  Bouwhuis. Een nieuwe supermarkt op de nieuwe locatie is volgens hem niet alleen belangrijk voor de inwoners, maar ook voor de toeristen. ‘Dichtbij de kern van Heeg en ook voor de toeristen gunstig gelegen.’

Vleermuizen

Ondanks de ruime meerderheid aan voorstanders, waren er ook een aantal bezwaren. Zo maakten een aantal raadsleden zich zorgen om een 14-tal door vleermuizen gebruikte bomen waarvan een aantal zal moeten wijken. Weer anderen maakten zich zorgen over het laden en lossen bij de supermarkt dat mogelijk voor gevaarlijke situaties kan zorgen. De veiligheid van fietsers en wandelaars zou in het geding komen. Ook een aantal inwoners van woonarken naast het terrein waar de Coop komt, waren teleurgesteld. Zij verkeerden in de veronderstelling dat er seniorenwoningen naast het zorgcentrum zouden komen. Die plannen bleken al veel eerder gesneuveld.

Reageer op dit artikel