nieuws

Coop-caissière jaagt drie kwartier op dief

Branche & Bedrijf 1777

Coop-caissière jaagt drie kwartier op dief

ENTER – Een medewerkster van het Coop-filiaal in Enter heeft drie kwartier achter een winkeldief aangejaagd. Met succes.

De achtervolging, die deels per auto en deels  te voet ging, had succes. Op aanwijzingen van de medewerkster, Daisy Schuitemaker, is de winkeldief door de politie opgepakt. ‘Ik ben hem gewoon blijven volgen, net zo lang tot hij werd opgepakt’, zegt Schuitemaker op de website van RTV Oost.

Eerder verdacht

De 22-jarige winkelmedewerkster had de winkeldief zondag al in de gaten gehad. ‘Toen deed hij niets.’ Dinsdagmiddag rond 13.30 uur betrapte ze dezelfde man op heterdaad. Als ze wil ingrijpen, kiest de man het hazenpad. Schuitemaker aarzelde geen moment en zette samen met een klant de achtervolging in. ‘Ik zat vol adrenaline.’ In eerste instantie stappen ze in de auto van de klant. Twee glazenwassers die buiten aan  het werk zijn, zetten gealarmeerd door het geschreeuw, ook per auto de achtervolging in. Ze weten de man klem te zetten. Doordat de man zich agressief gedraagt, kan hij toch weer ontkomen, met achterlating van de buit, bier, brood en chocoladepasta.

Drie kwartier

Daisy vervolgt de achtervolging die deels per auto  en deels lopend gaat. ‘Hij gaat weilanden in, vliegt overal tussendoor en probeert zich af en toe te verstoppen. Ik blijf hem maar gewoon volgen. Soms met de auto, sommige stukken rennend’, doet ze haar relaas. Uiteindelijk, na een kleine drie kwartier, weet de door haar gewaarschuwde politie de man op haar aanwijzingen te pakken. Schuitemaker doet aangifte en dan is voor haar de kous af. ‘Gauw weer aan het werk,  want ik loop enorm achter.’

 

Reageer op dit artikel