nieuws

CBL verwacht paasomzet van €870 miljoen

Branche & Bedrijf 897

CBL verwacht paasomzet van €870 miljoen
Foto: Shutterstock

LEIDSCHENDAM – Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) verwacht dat supermarkten dit jaar met Pasen een recordomzet van €870 miljoen maken.

‘Met een zonnig paasweekend voor de boeg verwachten supermarkten een record paasomzet’, aldus het CBL. De €870 miljoen is ruim 7 procent meer dan vorig jaar met Pasen werd behaald.

Ontbijt en brunch

Het paasontbijt en de paasbrunch blijven volgens het CBL belangrijke momenten om samen te eten. ‘Populaire producten voor op de paastafel zijn afbakbroodjes, eitjes, verse sappen en smoothies, garnalen, gerookte zalm en courgettesoep. Met het mooie weer wordt zacht fruit, aardbeien en blauwe bessen, goed verkocht. Dat geldt ook voor sla, tomaat en paprika.’

Barbecue

Vanwege het mooie weer verwacht het CBL dat er ook veel zal worden gebarbecued. Supermarkten spelen daar volop op in met hun barbecue-assortiment. Naast spiesen en burgers zijn daar geheel in de trend ook grote stukken vlees populair zoals picanha. Daarnaast is de verwachting dat ook vis en vegetarische producten het goed zullen doen.

 

Reageer op dit artikel